Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Keramische terrastegels houtlook

Hou je van de natuurlijke charme van een houten terras, maar zie je op tegen het onvermijdelijke onderhoud? Dan zijn keramische terrastegels met een houtlook dé oplossing. Zo koppel je de uitstraling van echt parket aan de duurzaamheid van stenen tegels. Wat zijn de andere voordelen van keramisch parket voor je terras? Welke uitvoeringen zijn er en wat met de prijs per m²? Je leest er alles over in dit artikel!

Ga snel naar:
Voordelen en nadelen
Mogelijke uitvoeringen
Prijs keramische terrastegels houtlook
Onderhoud keramische tuintegels
Zelf plaatsen of laten plaatsen?
Vraag vrijblijvend offertes aan

 

 

Wat zijn keramische terrastegels met een houtlook?

Keramische terrastegels bestaan uit een mengsel van klei, zand, bindmiddel, pigmenten en toeslagstoffen. Deze ovengebakken tegels zijn erg hard, duurzaam en gekleurd tot in de kern. Naast een beton- of natuursteenlook is door het gebruik van pigment en reliëf ook een fraaie houtlook mogelijk. Zulke houtlook tuintegels zijn amper te onderscheiden van echte houten planken.

Interesse in keramische terrastegels met een houtlook? Vraag dan zeker voorstellen aan bij meerdere plaatsers in je buurt. Zo kan je de mogelijke uitvoeringen van de tegels, werkwijzen, prijzen, … gericht vergelijken. Start je aanvraag hier!

keramische terrastegel houtlook

 

Voor- en nadelen van keramische tuintegels met houtlook

Voor de aanleg van je terras heb je qua materialen tal van opties: hout, klinkers, polybeton, kasseien, … Ga je voor een keramische terrastegel met een houtlook? Dan is het handig om de voor- en nadelen van deze tegels kort tegen elkaar af te wegen. Een overzicht:

 

Voordelen keramisch parket voor je terras

 • Verlengde van je interieur: ligt er al een houten vloer in je woonruimte(s)? Dan kan je die doortrekken naar buiten met keramische terrastegels met een houtlook. Zo lopen je binnen- en buitenruimte naadloos in elkaar over en lijkt je woning ook groter.
 • Enorm duurzaam: keramische houtlooktegels voor buiten hebben een langere levensduur dan houten planken. Door hun harde en slijtvaste toplaag gaan ze doorgaans een leven lang mee.
 • Nagenoeg onderhoudsvrij: een houten terras moet je na verloop van tijd sowieso oliën of beitsen om slijtage tegen te gaan. Dat is niet het geval bij keramische tuintegels met een houtlook. Gewoon op tijd en stond schoonmaken volstaat. Verder lees je meer over het onderhoud van keramische tuintegels.
 • Mos- en vuilwerend: een keramische terrastegel met houtlook is niet poreus. Dankzij die hoge dichtheid van de toplaag kunnen vuil en vlekken niet in de tegels dringen. Ook algen en mossen kunnen zich moeilijk hechten aan het gladde oppervlak. Kortom, zulke tegels blijven er heel lang erg proper uitzien.
 • Kleur- en krasvast: keramisch parket voor buiten is tot in de kern gekleurd en behoudt dus altijd zijn kleur, in tegenstelling tot echt hout. Bovendien zijn zulke tegels ook slijtvast en helemaal krasvrij.
 • Gedetailleerde prints: er bestaat een brede waaier aan houtprints waaruit je kan kiezen. Die zijn overigens erg gedetailleerd, waardoor houttinten, nerven en noesten mooi naar voor komen. Daardoor kan je keramische buitentegels met een houtlook bijna niet onderscheiden van echt hout. Verder lees je meer over de mogelijke uitvoeringen van keramische terrastegels met een houtlook.

 

Nadelen keramisch parket voor je terras

 • Duurder dan betontegels: naast keramische tuintegels kan je ook kiezen voor betontegels. Die zijn namelijk iets budgetvriendelijker. Daar staat wel tegenover dat keramische houtlook tuintegels gemiddeld minder duur zijn dan tegels in natuursteen.
 • Mogelijk glad na regenval: door hun hoge dichtheid kan het dat keramische terrastegels na regenval glad zijn. Er bestaan gelukkig wel uitvoeringen met een grover reliëf en een anti-sliplaag om mogelijke valpartijen te voorkomen.
 • Arbeidsintensieve plaatsing: keramische tuintegels moeten op een vlakke, goed gedraineerde ondergrond liggen. Anders kunnen ze kapot vriezen of scheuren door een ongelijkmatige belasting. Voor een optimaal eindresultaat doe je dus best een beroep op een ervaren tegelwerker in je buurt.

 

Mogelijke uitvoeringen

Of jouw voorkeur nu uitgaat naar een moderne of landelijke stijl, je vindt sowieso een keramische terrastegel met houtlook op maat van jouw woning en wensen. Je kan namelijk kiezen uit een brede waaier aan mogelijke uitvoeringen. Enkele keuzemogelijkheden:

 • Kleuren: ‘houtlook’ is een brede term. Er bestaan dan ook bruine en grijze houttinten, blekere en donkere kleuren, … Wil je bv. grijze eik of eerder bruinrode padoek imiteren met je keramische tuintegels? Jij kiest de houtkleur die het best bij jouw terras past.
 • Afmetingen: ook qua afmetingen zijn er aanzienlijke verschillen tussen keramische terrastegels. Je kan bv. kiezen voor langere, rechthoekige tegels van 120 cm lang en 30 cm breed. Maar ook tegels van 80 cm x 40 cm of 60 cm x 30 cm zijn mogelijk.
 • Reliëf: ook de structuur van keramische houtlook tuintegels kan variëren. Wil je bv. voorkomen dat de tegels glad zijn na een regenbui? Dan kan je kiezen voor een grovere structuur met een anti-slipeffect. Het reliëf van zo’n houtlook tuintegel kan de nerven en noesten ook nog realistischer doen lijken en dus je terras een extra dimensie geven.
 • Met onderliggende betontegel of niet: doorgaans zijn keramische terrastegels 2 cm dik. Er bestaan echter ook uitvoeringen die een betontegel combineren met een keramische tegel. Zulke betontegels met een keramische toplaag zijn iets eenvoudiger te plaatsen dan gewone keramische terrastegels.

 

TIP: vraag naar de mogelijkheden bij professionele plaatsers!

Je merkt het: er zijn tal van uitvoeringen van keramische tuintegels met een houtlook. Wil je een breed overzicht van alle opties? Dan vraag je het best voorstellen aan bij meerdere professionele plaatsers in je buurt. Het kan bv. dat de ene vakman bepaalde houtprints niet aanbiedt en de andere wel.

Vrijblijvend offertes aanvragen? Je kan gratis voorstellen van ervaren tegelwerkers op maat van jouw project aanvragen en vergelijken via onze offertedienst!

 

Prijs keramische terrastegels houtlook

De prijzen voor keramische terrastegels met een houtlook hangen af van de uitvoering, de kwaliteit, het merk, … Doorgaans betaal je 35 à 95 euro per m² (incl. btw). En wat als je deze tegels laat plaatsen door een vakman? Dan kom je uit op een richtprijs van 80 à 145 euro per m² (excl. btw en incl. plaatsing). Dat is iets duurder dan betontegels, maar keramische tegels zijn duurzamer en de plaatsing is ook arbeidsintensiever.

Een precieze prijs voor jouw terras? Vraag dan zeker voorstellen aan bij meerdere professionele plaatsers actief in je buurt. Zo kan je niet alleen totaalprijzen, maar ook adviezen, werkwijzen en uitvoertermijnen gericht vergelijken. Start je aanvraag hier!

 

keramische terrastegels houtlook

 

Onderhoud keramische tuintegels

De onderhoudsvriendelijkheid is 1 van de grote troeven van keramische tegels met een houtlook voor buiten. Vocht, mos en vuil kunnen door de hoge dichtheid van de toplaag namelijk niet in de tegels dringen. Het volstaat om het keramisch parket van je terras af en toe te reinigen om het proper te houden. Je kan daarbij kiezen voor 1 van de volgende methodes:

 • Je keramische tuintegels dweilen met water en een neutrale zeep.
 • Het keramisch parket van je terras schoonmaken met een tuinslag en een schuurborstel.
 • De keramische buitentegels met houtlook afspuiten met een hogedrukreiniger. Hou wel voldoende afstand tot het steenoppervlak en gebruik geen vuilfrees.

TIP: je gekozen vakman kan je ook tips geven voor een correct onderhoud van je terras met keramische tegels. Ontvang gratis advies op maat!

 

Zelf plaatsen of laten plaatsen?

Ben je geen ervaren klusser? Dan plaats je keramische terrastegels best niet zelf. Voor een optimaal eindresultaat zonder schade achteraf is een correcte plaatsing namelijk essentieel. Een gewoon zandbed als ondergrond zoals bij betontegels volstaat bv. niet. Daarom doe je best een beroep op de expertise van een tegelwerker. Zo kan je zeker rekenen op…

 • Advies op maat: uit welke keramische tuintegels met een houtlook kan je allemaal kiezen? Wat is het ideale afschot per strekkende meter? Hoe bereid je de ondergrond correct voor? Een vakman geeft je advies op maat gedurende je hele project.
 • Correcte plaatsing: een vakman zorgt voor een vlakke, drainerende onderlaag van betongranulaat, een zandbed en een speciale mortel. Met een lijmlaag brengt hij de keramische terrastegels met houtlook aan in die laag drainerende mortel. Dankzij die correcte plaatsing ben je zeker van een duurzaam terras dat een leven lang meegaat.
 • Vlotte werkzaamheden: dankzij zijn ervaring en gespecialiseerde gereedschap (bv. een trilplaat) plaatst een tegelwerker je terras niet alleen volgens de regels van de kunst, maar tegelijk ook vlot en efficiënt. Zo moet je zelf geen apparatuur huren en verlies je geen tijd aan de plaatsing van je terras.
 • Kwaliteitsvolle tegels: een vakman werkt sowieso met hoogwaardige keramische houtlooktegels voor buiten. Zo weet je zeker dat de toplaag na verloop van tijd niet beschadigd kan raken, dat de tegels niet gaan barsten, …

BELANGRIJK: wil je gericht de voorstellen van meerdere vakmannen vergelijken om de juiste keuze te maken? Vraag dan gewoon vrijblijvend offertes aan via het onderstaande offerteformulier:

 

Offertes voor tegelwerken ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde tegelzetter en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van je tegelwerken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde tegelzetters