Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Aanleggenterras.nl Inspiratie & advies voor het aanleggen van een terras.
Vergelijk meer dan 300 gespecialiseerde plaatsers online!
header image
Aanleggenterras.nl

Tegelwerken

Bij tegelwerken voor het terras is het belangrijk om erg nauwkeurig te werk te gaan. Op die manier bekom je een mooi egaal betegeld terras.

 

Wil je een vakman inschakelen voor het uitvoeren van tegelwerken aan je terras? Via de offertepagina kan je gratis en vrijblijvend prijsvoorstellen aanvragen bij verschillende professionals. Klik hier om naar de offertepagina te gaan.

 

Terrastegels soorten

keramische terrastegels plaatsen Keramische terrastegels

Een eerste veelgebruikte tegelsoort voor het betegelen van het terras is de keramische tegel. Deze tegels zijn beschikbaar in allerlei kleuren en ze behouden deze kleur goed. Keramische tegels zijn redelijk dun en bij het leggen moet de ondergrond vlak zijn zodat de tegels niet scheuren als ze zwaar belast worden.

 

 

tegels natuursteen Kiezen voor natuursteen tegels bij tegelwerken

Bij tegelwerken voor het terras kan je ook kiezen voor natuursteen. Dit materiaal gaat lang mee, oogt erg authentiek en er zijn veel afwerkingsmogelijkheden (glad, ruw,…) en formaten voor deze tegels. Natuursteen tegels nemen bovendien geen vocht op en vereisen maar weinig onderhoud.

 

 

tegelwerken beton Terrastegels uit beton

Betontegels hebben een erg moderne uitstraling en zijn beschikbaar in heel wat formaten. Een ander voordeel is dat ze goed bestand zijn tegen vorst. Het verlies van de kleur en het feit dat mossen en algen zich vrij makkelijk aan de tegels uit beton kunnen hechten zijn enkele nadelen van dit type tegel.

 

 

Naast de reeds genoemde materialen zijn hout, composiet, kunststof en rubber ook mogelijke materialen voor terrastegels.

 

Methode tegelwerken

De precieze plaatsingsmethode van terrastegels is afhankelijk van het materiaal. Zo kunnen betontegels rechtstreeks op een uitgevlakt zandbed geplaatst worden, terwijl het voorbereiden van de ondergrond voor keramische tegels meer tijd vraagt. Hier vind je alvast een kort stappenplan voor het plaatsen van terrastegels.

1) Natuurlijk moet je je eerst goed voorbereiden op de tegelwerken. Meet daarom goed op hoe groot het terras moet zijn. Je kan ook al het materiaal en het formaat van de tegels kiezen. Het te betegelen oppervlak zal je 15 à 25 centimeter moeten uitgraven.

2) Vervolgens kan je een fundering voorzien. Hiervoor moet je een mooi egale laag stabilisé met een dikte van ongeveer 10 centimeter aanbrengen. Druk de laag goed aan met een plank, maar zorg ervoor dat de laag een klein beetje afloopt naar een zijkant. Dit zorgt ervoor dat er na regenval geen plassen op de fundering zullen blijven staan.

3) Na het plaatsen van de kantafsluiting wordt de straatlaag aangelegd. Deze laag vangt eventuele oneffenheden op. De straatlaag is minimaal 3 centimeter dik en moet overal even dik zijn.

4) Nu kunnen de tegels gelegd worden. Je begint best met een tegel aan beide kanten van het terras. Vervolgens span je een touw evenwijdig met de gevel tussen deze uiteinden zodat je de tegels in een rechte lijn kan leggen. Nu kan je rij per rij de tegels plaatsen met voegen van minimaal 3 millimeter ertussen. Om de tegels op de juiste hoogte te krijgen, kan je ze op hun plaats kloppen met een rubberen hamer.

5) Als laatste stap van de tegelwerken moet je de voegen opvullen. Je wacht hiervoor best enkele dagen zodat de fundering kan uitharden. Voor het opvullen van de voegen kan je wit zand gebruiken. Bij te brede voegen (vanaf 8 millimeter) gebruik je beter voegspecie.

 

Prijs tegelwerken

De prijs voor tegelwerken hangt af van verschillende factoren. Onder meer de materiaalkeuze en de totale oppervlakte van het terras zullen de prijs beïnvloeden. Voor het aanleggen van een terras in keramische tegels betaal je gemiddeld 80 à 145 euro per vierkante meter. De gemiddelde prijs voor het aanleggen van een terras in natuursteen tegels bedraagt 50 tot 150 euro per vierkante meter. De prijs is hierbij sterk afhankelijk van het soort natuursteen (blauwsteen, marmer, graniet,…). Het aanleggen van een terras in betontegels kost ongeveer 40 à 85 euro per vierkante meter (btw niet inbegrepen).

 

Offertes voor tegelwerken ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde tegelwerker en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van je terrastegels. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde tegelwerkers