Terrasvloeren: Populaire uitvoeringen

Kiezen welk soort terrasvloer het best bij jouw wensen en noden past, kan een moeilijke taak zijn. Om je op weg te helpen geven we een overzicht van de populairste uitvoeringen van terrasvloeren en hun prijzen. Welke uitvoering je best kiest is afhankelijk van jouw beschikbare budget en de gewenste stijl en eigenschappen.

 

houten terrasvloer1. Terrasplanken

Terrasplanken zijn de ideale keuze als je een strakke look wil combineren met een warme uitstraling. Dankzij de rechte lijnen van de terrasplanken zal jouw terras bovendien optisch groter lijken.

Hoewel ze ook mogelijk zijn in kunststof of composiet, zijn houten terrasplanken (hardhout, Europees hout, thermowood) het populairst. De keuze van het materiaal is trouwens een van de belangrijkste factoren die het onderhoudsgemak en de levensduur van de terrasplanken bepalen.

Richtprijs terrasplanken: €35 à €120 per m² (sterk afhankelijk van het gekozen materiaal) 
» Vraag vrijblijvend prijzen op maat aan

 

 

terrasvloer natuursteen2. Terrastegels

Net zoals terrasplanken, zijn ook terrastegels beschikbaar in verschillende materialen. Betontegels, keramische terrastegels en terrastegels in natuursteen (blauwsteen, graniet, basalt, leisteen, …) zijn het populairst. Naast deze steenachtige materialen zijn terrastegels ook mogelijk in composiet, hout, rubber en kunststof.

Bij het leggen van terrastegels zijn er verschillende legpatronen mogelijk (blok- diagonaal-, elleboogverband, …). Kiezen voor een origineel legpatroon is de ideale manier om jouw terras een unieke look te geven.

Richtprijs terrastegels: €15 à €65 per m²
» Vraag vrijblijvend prijzen op maat aan

 

 

3. Terras met kasseien

Kasseien zijn perfect wanneer je een gezellig en authentiek terras wil. De stenen worden mooier met de jaren en zijn makkelijk in onderhoud. Kasseien zijn ook heel sterk en wanneer er toch beschadigingen optreden, kan je ze gemakkelijk herstellen of vervangen.

Er bestaan verschillende soorten kasseien waaronder Belgisch porfier, Belgisch gres, Zweeds graniet en Kandla. Naast het soort kassei zal ook de uitvoering ervan een grote invloed hebben op de uiteindelijke look van jouw terras. Doorgaans kan je kiezen uit drie verschillende kassei uitvoeringen: platines, mozaïek kasseien en boeren kasseien.

Richtprijs terras met kasseien: €45 à €80 per m²
» Vraag vrijblijvend prijzen op maat aan

 

 

terrasvloer klinkers4. Terras met klinkers

Ook klinkers zijn erg populair bij het aanleggen van een terras. Klinkers zijn vooral populair omwille van hun robuustheid en relatief lage prijs.

Binnen het assortiment klinkers kan je kiezen uit betonklinkers en kleiklinkers. Betonklinkers zijn goedkoper dan kleiklinkers, maar hebben wel een minder natuurlijke uitstraling. Betonklinkers zijn ook wat poreuzer. Voorzichtig zijn bij het reinigen is dus de boodschap.

Welk type terrasklinker je uiteindelijk kiest, hangt af van jouw beschikbare budget en persoonlijke smaak.

Richtprijs terras met klinkers: €40 à €80 per m²
» Vraag vrijblijvend prijzen op maat aan

 

 

 

Tip: Vakmannen vergelijken loont!

Wil je een nieuw terras laten plaatsen, de tuin laten aanleggen of een nieuwe bestrating plaatsen? Dan kan je gebruik maken van onze online offerteservice om vrijblijvend offertes aan te vragen bij gespecialiseerde vakmannen uit jouw regio.

 

⇒ Klik hier om je offerteaanvraag te starten.