Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Aanleggenterras.nl Inspiratie & advies voor het aanleggen van een terras.
Vergelijk meer dan 300 gespecialiseerde plaatsers online!
header image
Aanleggenterras.nl

Grote terrastegels

Grote terrastegels doen je terras optisch groter lijken en zijn eenvoudig in onderhoud. Het is de laatste jaren steeds populairder bij moderne terrassen omwille van de minimalistische look. Hier ontdek je de prijs, mogelijkheden en voordelen van grote terrastegels.

 

Waarom grote terrastegels plaatsen?

Wie een imposant terras wil aanleggen, kan eigenlijk niet om grote terrastegels heen. Bij een terras met grote tegels zijn het aantal voegen tussen de tegels tot een minimum beperkt. In tegenstelling tot gewone terrastegels geeft dit een ruimtelijk effect. Het terras krijgt er ook een harmonieuze, minimalistische uitstraling door. Door grote terrastegels te gebruiken kun je met minimale middelen een imposant terras creëren dat esthetisch mooi is om te zien en makkelijk te onderhouden.

Omdat je bij grote terrastegels minder voegen hebt, kunnen zand en vuil zich minder makkelijk tussen de tegels gaan ophopen. Dat is een groot voordeel bij het onderhouden van je terras want het schoonvegen van grote terrastegels gaat een stuk eenvoudiger dan het schoonmaken van een terras met kleine tegels. Minder voegwerk betekent makkelijker onderhoud.

 

Verkrijgbare afmetingen

Grote terrastegels zijn verkrijgbaar in een aantal standaard formaten variërend van 60×40 tot 100×100 cm. Hierbij zijn zowel vierkante als rechthoekige vormen mogelijk. Je kunt kiezen voor betontegels, keramische tegels, natuursteen of voor tegels die gemaakt zijn van een samengesteld materiaal (composiet). Een voorbeeld is de Avignon van Marlux. Deze terrastegel is maar liefst één meter bij één meter groot en verkrijgbaar in zes verschillende kleuren. Maar ook de Manhattan Concrete en Infinito Moderno zijn leverbaar als grote terrastegel.

 

Prijs terrastegels in groot formaat

Voor tegels van 80×80, 100×50 en 100×100 cm. (6 cm. dik) betaal je gemiddeld genomen 35 tot 45 euro per vierkante meter (btw & plaatsing niet inbegrepen). Benieuwd naar de prijs op maat van jouw woning? Vraag dan hier gratis offertes en vergelijk de prijzen.

Grote terrastegels overkapping

 

Plaatsing van grote terrastegels

Grote terrastegels worden meestal in een laag stabilisé gelegd maar plaatsing op split, zand of op tegeldragers is ook mogelijk. Wanneer tegeldragers worden gebruikt is het bij grote terrastegels in een aantal gevallen noodzakelijk om niet alleen op de hoeken maar ook in het midden een tegeldrager toe te passen. Hiermee wordt voorkomen dat de tegel gaat barsten. Het plaatsen laat je het beste aan een professional over omdat je speciale hulpmiddelen nodig hebt om de tegels te kunnen plaatsen. Een tegel van 60×60 weegt al snel 49 kilo. Bij tegels van 100×100 kan het gewicht per tegel al oplopen tot zeker 135 kilo. Dergelijke tegels til je niet even op hun plaats. Ook moet de ondergrond perfect vlak en stabiel zijn en moet er zorg gedragen worden voor de juiste afwatering.

leggen van grote terrastegels

 

Onderhoudstips

• Terrastegels kun je het beste schoonmaken door ze te schuren met een borstel en water met een neutraal schoonmaakmiddel.
• Gebruik geen zuurhoudende schoonmaakproducten (dus ook geen azijn)! Groene aanslag dien je met een speciaal product te verwijderen.
• Reinig grote terrastegels niet met een hogedrukreiniger. Het oppervlak en de eventueel beschermende coating kunnen hierdoor beschadigd raken. Reinigen met een speciale terrasreiniger is vanzelfsprekend geen probleem.
• Bij tegels die zijn voorzien van een coating kun je het beste viltjes of rubber doppen onder het tuinmeubilair gebruiken. Hiermee voorkom je dat er krassen gaan ontstaan op de tegels. Pas op met bloempotten en parasolvoeten. Door het verschuiven ervan krijg je al snel krassen op het tegeloppervlak.
• Gebruik een schaaltje onder bloempotten, zo ontstaan er geen kalkvlekken op de tegels.

 

 

Offertes voor tegelwerken ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde tegelwerker en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van je terrastegels. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde tegelwerkers