Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Steentapijt buiten

Een steentapijt is de laatste jaren zeer populair. Steentapijten komen vaak binnenshuis voor, maar je kan ook opteren voor een steentapijt buiten. Dit heeft een moderne en verfijnde uitstraling, waardoor het een meerwaarde vormt voor de omgeving van je huis. Dit artikel werpt onder meer een licht op de voordelen, prijs en enkele aandachtspunten van een steentapijt.

Interesse in een steentapijt? Vraag vrijblijvend en gratis prijzen aan op de offertepagina.

 

 

steentapijt buitenWat is een steentapijt voor buiten?

Een steentapijt voor buiten bestaat uit miljoenen gedroogde en gezeefde kleine steentjes of andere elementen (bv. zand), vermengd met een soort van hars.

Allereerst wordt een hechtingsprimer aangebracht, waarboven dan het steentapijt uitgespreid wordt.

In tegenstelling tot een steentapijt binnenshuis, wordt hier een speciale lijm gebruikt als bindmiddel in plaats van Epoxy.

Polyurethaan (PU) is een UV-bestendig, milieuvriendelijk en niet-giftig middel. De steentjes worden ook ingekleurd met deze niet-vergelende coating. Wanneer de steentjes en het bindmiddel vermengd zijn, wordt alles uitgesmeerd. Deze PU-hars zal ervoor zorgen dat de buitenvloer elastisch is en gewapend tegen extreme temperaturen. Op 4 uur tijd zal het geheel al verhard zijn.

 

 

Waarom kiezen voor een steentapijt?

Er zijn heel wat redenen te bedenken waarom een steentapijt een uitstekende materiaalkeuze is voor jouw terras.

 

Bestand tegen vorst, slijtage en mos

Eerst en vooral is een steentapijt zeer scheur- en slijtvast en waterdoorlatend dankzij een open structuur. Zo zal je geen last hebben van plasvorming op het terras bij felle regen. Daarnaast is dit materiaal ook beschermd tegen vriestemperaturen of heel hoge temperaturen. Ook hoef je je geen zorgen te maken over aangroei van mos of onkruid. Mits een minimum aan onderhoud zal deze groene begroeiing achterwege blijven.

 

Snelle plaatsing

Voorts kan een steentapijt relatief snel geplaatst worden in vergelijking met andere materialen. Zeker indien je terras veel hoeken of ronde vormen heeft, is dat geen extra tijdrovende hindernis. Er hoeft namelijk geen maatwerk aan te pas te komen; alles slaat naadloos op elkaar aan. Het resultaat is een mooi egaal geheel zonder plaatselijke verzakkingen.

 

Meerdere toepassingen

Een steentapijt kan je buiten ook perfect aanleggen als wandelpad in de tuin, als oprit of parking, rond je zwembad of zelfs op een balkon.

Steentapijt kan bovenop verschillende soorten ondergrond geplaatst worden. Asfalt, tegels, beton, klinkers, stabilisatie zand; het vormt allemaal geen probleem. Wanneer er al een ondergrond aanwezig is, moet deze wel stabiel genoeg zijn. Gewoonlijk wordt er ook een rand voorzien rondom het steentapijt. Die kan bijvoorbeeld gemaakt zijn uit arduin, aluminium of beton.

 

steentapijt buiten

 

Kostprijs steentapijt buiten

De prijs van een steentapijt terras hangt af van de totale oppervlakte en de gekozen kleuren. Je zult vanzelfsprekend ook meer betalen indien je het werk laat uitvoeren door vakmannen. Gemiddeld gesproken betaal je tussen de 30 en 75 euro per vierkante meter. Het aanleggen van een steentapijt vereist het nodige specialisme. Daarom is het aan te raden een beroep te doen op een deskundige.

Wil je graag een steentapijt buiten laten aanleggen door een gespecialiseerde vakman? Via onze gratis en vrijblijvende offertedienst was prijzen vergelijken nog nooit zo gemakkelijk! Deze specialisten berekenen dan prijzen op maat van jouw project, zodat je weet waar je aan toe bent.
Klik hier om naar de offertepagina te gaan.

 

 

Waarop letten bij een steentapijt buiten?

Bij de aanleg van een steentapijt buiten ben je best op de hoogte van enkele belangrijke zaken. We zetten enkele aandachtspunten op een rijtje:

  • De dikte van het steentapijt hangt af van de korrelgrootte. Deze kunnen een afmeting hebben van 2 à 3 mm, 3 à 4 mm ofwel 4 à 6 mm. Hoe kleiner de korrel die je kiest, hoe homogener het geheel er zal uitzien. Deze drie afmetingen komen overeen met een vloerdikte van ongeveer 6 à 12 mm.
  • Doordat de buitenvloer blootgesteld wordt aan het zonlicht, kan je idealiter kiezen voor een lichtechte kleur. Lichtechte kleuren worden weinig of niet beïnvloed door de zon. Denk hiervoor bijvoorbeeld aan natuurlijke fijne marmer of aan steentjes graniet. Niettemin kan je kiezen uit een oneindig kleurenaanbod. Ook het niet-vergelend PU-bindmiddel zal er immers voor zorgen dat de oorspronkelijke kleur behouden blijft.
  • Als extra bescherming kan eventueel nog een glanzende toplaag worden aangebracht. Deze PU topcoat is transparant waardoor er geen kleurverschil merkbaar zal zijn.

 

 

Reiniging en onderhoud

Steentapijt is zeer onderhoudsvriendelijk. Bovendien ben je met dit materiaal verzekerd van een lange levensduur voor je terras. De vloer kan gemakkelijk worden gereinigd met een hogedrukreiniger.

Ook het gebruik van bleekwater of javel is perfect mogelijk om het steentapijt terras te reinigen, zonder dat dit schade zal aanrichten.

 

steentapijt buiten

 

 

Offertes voor een terras ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers