Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Aanleggenterras.nl Inspiratie & advies voor het aanleggen van een terras.
Vergelijk meer dan 300 gespecialiseerde plaatsers online!
header image
Aanleggenterras.nl

Terras reinigen: Prijs & Tips per materiaal

Om een mooi verzorgd terras te hebben, zal een grondige reinigingsbeurt af en toe nodig zijn. Wil je je terras reinigen, dan moet je echter goed oppassen met het gebruik van de hogedrukreiniger en reinigingsproducten. Voor je het weet, beschadig je namelijk je terrasoppervlak. Hier kom je te weten hoe je te werk kan gaan voor de schoonmaak van verschillende soorten terrassen.

 

Houten vlonder schoonmaken

reiniging houten vlonder Het tijdig verwijderen van bladeren op het terras is een eerste tip die vaak wordt gegeven om de mooie uitstraling van een houten vlonder te behouden.

Vochtige bladeren kunnen er namelijk voor zorgen dat het terras een voedingsbodem wordt voor algen en mossen. Een houten vlonder schoonmaken met de hogedrukreiniger kan ook, al gebruik je best een niet al te hoge druk en hou je best voldoende afstand van het hout om het niet te beschadigen.

Je kan het terras ook een schrobbeurt geven met een sopje van bruine zeep en water, of een sopje van een vierde bleekwater en drie vierden water. Klik hier om naar het artikel over het schoonmaken van een houten vlonder te gaan.

 

Hoe een betonnen terras schoonmaken?

Een betonnen terras reinigen doe je best niet met agressieve schoonmaakmiddelen. Deze kunnen namelijk tot vlekken of schade aan de ondergrond leiden. Je kiest best voor een natuurzeep omdat deze beter is voor de toplaag van het beton.

Als het gesneeuwd heeft, strooi je best geen dooizout op het beton omdat dit het betonoppervlak kan beschadigen. Je verwijdert de sneeuw best gewoon met een sneeuwschop. Als je last hebt van kalkuitbloei op je betonnen terras, dan kan je deze behandelen met speciaal daarvoor bestemde producten, maar vaak gaat dit fenomeen weer vanzelf weg.

 

terras reinigen

 

Terras klinkers reinigen

Ook klinkers hebben af en toe een schoonmaakbeurt nodig. De vorming van algen en mossen kan namelijk voor gladheid zorgen. Vooral groene aanslag kan op dit type terrassen erg hardnekkig worden. Groene aanslag verwijderen doe je best met een mengsel van azijn en water.

Je kan dit eventueel ook doen met een hogedrukreiniger, maar je kan hiermee het terrasoppervlak beschadigen. Gebruik dus een niet te hoge druk en hou voldoende afstand van de klinkers. Als je terrasklinkers reinigt met een te harde straal, wordt het oppervlak poreuzer en ruwer. Hierdoor kunnen mossen en algen zich net beter aanhechten, en dat wil je natuurlijk vermijden.

 

Algemene tip terras reinigen:

Als je je terras gaat reinigen, begin je best met het schoonmaken van een klein stukje van het terrasoppervlak. Op die manier kan je zien of de reiniging wel het gewenste effect heeft. Volg ook steeds de gebruiksaanwijzingen die vermeld staan op de verpakking van de producten.

 

Terras reinigen prijs

Je terras laten reinigen door een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf is redelijk goedkoop. Je kan je verwachten aan een gemiddelde prijs tussen 3,50 en 4 euro per vierkante meter. Sommige schoonmaakbedrijven hanteren wel een minimumtarief voor kleine oppervlakken. Het aanbrengen van een algendodend middel of het impregneren van de terrasstenen kan extra kosten met zich meebrengen.

 

Offertes voor terrasreiniging ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde terrasreiniger en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde terrasreinigers