Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Dakterras tegels: soorten, plaatsing, ...

Een dakterras is dé manier om je platte dak optimaal te benutten. Een belangrijke keuze bij zo’n dakterras is de ondergrond. Tegels zijn een populaire optie. Je hebt verschillende uitvoeringen die geschikt zijn voor een dakterras, elk met hun eigen voordelen en prijzen. Ontdek in dit artikel alle opties en maak de beste keuze voor jouw dakterras!

Ga snel naar:
Soorten tegels dakterras
Dakterras tegels plaatsen
Belangrijke aandachtspunten
Zelf dakterras tegels aanleggen?
Ontvang vrijblijvend je offertes

 

 

Waarom kiezen voor een dakterras met tegels?

Tegels zijn een mooie keuze voor een terras. Ook voor een terras op je dak is er een groot aanbod aan uitvoeringen. Maar waarom laat je eerder tegels leggen en geen alternatief zoals hout of composiet? Als je dak stevig genoeg is, profiteer je met tegels van vele voordelen:

 • Duurzaam: met terrastegels ben je zeker van een krasvrije, kleurvaste en bovenal betrouwbare ondergrond. Zo blijven bijvoorbeeld keramische terrastegels tientallen jaren goed. Reinig je jouw dakterras regelmatig en gebruik je de tegels op een normale manier? Dan hoef je je geen zorgen te maken over de levensduur.
 • Vele mogelijkheden: het aanbod aan tegels is enorm. Je kan kiezen voor een moderne stijl of eerder een zuiderse, warme look. De verschillende materialen geven elk een eigen sfeer aan je dakterras. Je beslist ook op welke manier je de tegels laat aanleggen. Zo kies je het mooiste legpatroon voor jouw dakterras en creëer je jouw eigen, unieke vloer.
 • Moderne uitstraling: tegels zorgen voor een moderner dakterras dan hout of natuursteen. Bij een hedendaagse woning blijf je zo in dezelfde stijl en vorm je een mooi geheel dat past bij de rest van het gebouw. Ook bij een renovatie zorgt de frisse uitstraling voor meerwaarde, zelfs als je een landelijke of industriële woonstijl hebt.

Wil je tegels aanleggen op je dakterras? En ben je op zoek naar een ervaren specialist voor je project? Ontvang snel en eenvoudig meerdere voorstellen om je dakterras aan te leggen. Je krijgt verschillende adviezen en prijsvoorstellen voor jouw tegels. Start je aanvraag hier.

dakterrastegels

 

Soorten tegels voor een dakterras

Voor je dakterras kan je tegels kiezen in allerlei kleuren, materialen en formaten. Om je een beetje wegwijs te maken, sommen we een paar populaire materialen op:

 

1. Keramische tegels voor een dakterras

Deze tegels zijn een populaire keuze door de vele stijlen en formaten.  Keramische tegels zijn gemaakt van een mengsel van zand, klei, bindmiddelen en eventuele toeslagstoffen. Door het unieke proces zijn de tegels in de kern gekleurd en houden ze hun kleur lang vast. Keramische tegels zijn vuilafstotend en erg hard, waardoor je niet snel krassen op het oppervlak ziet. Er zijn ook een aantal designs om een speciale sfeer te creëren. Zo zijn er tegels met de look van basalt, graniet, lei of kwarts, hout en beton.

Gemiddelde prijs: € 80 à 150 per m² (excl. btw en incl. plaatsing)

 

2. Betonnen tegels voor een dakterras

Voor de meest moderne look laat je betonnen tegels leggen. Hierbij moet je eerst een keuze maken tussen standaard betontegels en grindbetontegels. Het is ook aangeraden om betontegels met een toplaag aan te leggen. Je kan alle soorten relatief goedkoop plaatsen en ze zijn allemaal sterk en slijtvast. Een betonnen dakterras is dus sterk, kan tegen vorst en is prijstechnisch gezien ook nog eens interessant.

Gemiddelde prijs: € 50 à 90 per m² (excl. btw en incl. plaatsing)

 

3. Kunststof tegels voor een dakterras

Met kunststof tegels kies je voor een hele andere variant, waarmee je op een goedkope manier elke look na kan bootsen. Zo gebruik je kunststof tegels voor een hout-, natuursteen- of betonlook en zijn ze te plaatsen door middel van een kliksysteem. Dit maakt de tegels eenvoudig om aan te leggen én duurzaam.

Gemiddelde prijs: € 40 à 100 per m² (excl. btw en incl. plaatsing)

 

Welke tegels kies ik het best voor mijn dakterras?

Wat nu de beste tegels zijn voor jouw dakterras hangt af van je budget, de ondergrond en je persoonlijke wensen. Een expert helpt je graag bij je zoektocht.

Vind de meest geschikte tegels voor je dakterras! Krijg professioneel advies van een specialist via onze offertedienst.

 

 

Dakterras tegels plaatsen: werkwijze

Hoe leg je dakterrastegels? Een expert gaat meestal als volgt te werk:

 1. Voorbereiding

  Je kan een dakterras niet zomaar op elk plat dak aanleggen. Een cruciale eerste stap is om te berekenen of de onderliggende draagstructuur het gewicht überhaupt aankan. Hierna kijkt een expert pas naar de afmetingen. Zo weet hij precies hoeveel tegels hij nodig heeft voor de aanleg ervan. Vervolgens bakent hij het dakterras af met afzettouw.

 2. Tegeldragers voorzien

  Tegels zijn vaak zwaarder dan andere materialen, waardoor je moet opletten dat je de ondergrond niet beschadigt. Meestal laat je een zwevende constructie aanleggen zodat je de onderliggende waterdichte laag niet aantast. Met tegeldragers verdeel je het gewicht op een correcte manier.

 3. Tegels op je dakterras leggen

  Heb je gekozen voor een standaard patroon of wil je je tegels op een speciale manier schikken? Je hebt de vrijheid om je dakterrastegels te laten leggen hoe je wil. Een specialist werkt altijd nauwkeurig en zorgt voor de gewenste tegelvloer. Al na enkele dagen kan je van je dakterras genieten.

 

Belangrijke aandachtspunten

Waar moet je aan denken voor je tegels op je dakterras kan laat aanleggen? Er zijn een aantal belangrijke punten om rekening mee te houden. Samen met een specialist bekijk je de volgende zaken:

 • Sterkte dak: een dak moet voldoende draagkracht hebben om een terras met tegels te ondersteunen. De keuze voor lichte of zware tegels speelt dus een grote rol. Bedenk ook van tevoren of je zware objecten op je dakterras wil plaatsen. Je werkt het best samen met een ervaren aannemer en architect, voor een goed fundament.
 • Waterafvoer: de afwatering van je dakterras is een belangrijk element als je terrastegels laat aanleggen. Meestal zorgt een specialist voor een lichte hellingsgraad, waardoor regen goed wegstroomt. Je kan ook nieuwe, efficiënte dakgoten rond het dakterras laten plaatsen. Overleg met een specialist hoe je je waterafvoer het best kan regelen.
 • Onderhoud: de meeste tegelsoorten zijn zeer onderhoudsvriendelijk. Je kan je tegels eenvoudig schoonmaken met een tuinslang en een borstel, of met een hogedrukreiniger. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen om je dakterras te reinigen. Een neutrale zeep is perfect voor de meeste tegelvloeren.
 • Vergunning: je hebt altijd een vergunning nodig voor een dakterras. Zo moet je aan een aantal voorwaarden voldoen om een dakterras aan te leggen. Laat je adviseren door een specialist en na de toekenning van je vergunning kan je pas de eerste tegel leggen.

 

 

keramische tegels dakterras

 

Zelf dakterras tegels aanleggen?

Je kan zeker zelf je dakterras aanleggen met de nodige voorbereiding en kennis. Maar wil je zelf geen risico nemen? Dan schakel je een specialist in. Als je vertrouwt op een vakspecialist profiteer je van de volgende voordelen:

 • Correcte uitvoering: met een expert heb je geen zorgen en profiteer je gegarandeerd van een perfect eindresultaat. Een specialist heeft namelijk de nodige kennis en ervaring om je terrastegels op de juiste manier aan te leggen.
 • Kwalitatieve materialen: een specialist werkt altijd met de meest kwalitatieve materialen voor de aanleg van je dakterras. Bovendien kan je expert deze vaak ook voor een lagere prijs inkopen!
 • Veiligheid: op een dak werken is altijd gevaarlijk. Een expert heeft de nodige valbeveiliging mee om je dakterras aan te leggen. Zo breng je jezelf niet in gevaar en kan je het terras laten aanleggen op een veilige manier.

 

Vergelijken loont!

Je hebt vele keuzes als het gaat om tegels voor je dakterras. Het is daarom aangeraden om verschillende offertes te vergelijken. Zo krijg je meerdere adviezen en kan je een weloverwogen keuze maken voor je dakterras.

Kom in contact met tegelspecialisten! Ontvang binnen enkele dagen meerdere voorstellen voor je dakterras. Start je aanvraag via het onderstaande offerteformulier:

 

 

Offertes voor een terras ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde plaatsers