Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Aanleggenterras.nl Inspiratie & advies voor het aanleggen van een terras.
Vergelijk meer dan 300 gespecialiseerde plaatsers online!
header image
Aanleggenterras.nl

Windscherm terras: Uitvoeringen en prijzen

Met een windscherm op het terras of op het balkon zit je lekker uit de wind en kun je ongestoord genieten van rust en privacy. Een windscherm is eenvoudig te monteren en neemt door zijn compacte ontwerp maar weinig ruimte in beslag. Je rolt het scherm uit wanneer je er behoefte aan hebt en schuift het na gebruik eenvoudig weer in.

 

Verticaal uitschuifbaar windscherm

Een verticaal uitschuifbaar windscherm is met name geschikt voor een veranda of overkapping. Het scherm wordt tussen twee steunpilaren bevestigd en kan naar beneden worden uitgetrokken. In opgerolde toestand neemt een dergelijk windscherm nagenoeg geen ruimte in beslag waardoor je een vrije uitloop blijft houden onder de veranda. Dit type windscherm is te verkrijgen in breedtes tot 4 meter en hoogtes tot circa 2.5 meter.

Ontdek alle windschermen met hun prijzen in de webshop.

 

Horizontaal uitschuifbaar windscherm

Een horizontaal uitschuifbaar windscherm is breed toepasbaar en eenvoudig te monteren. Het scherm wordt aan één zijde met muurbeugels vastgezet en en aan de andere zijde met een metalen paal. Deze paal kan in de grond worden vastgezet of vastgeschroefd op een solide ondergrond van steen of hout. De hoogte van dit type windscherm bedraagt 120 tot 230 cm en is in lengtes tot 4.5 meter verkrijgbaar. Door gebruik te maken van een extra hoekpaal kun je met één enkel windscherm ook een terras met een hoek afschermen. Je moet er wel rekening mee houden dat een groot scherm (vanaf 4 meter) veel wind vangt. Sommige fabrikanten adviseren dan ook om bij dergelijke schermen een maximale hoogte van 185 cm. aan te houden.

Ontdek hier alle windschermen met hun prijzen en bestel eenvoudig via de webshop.

 

Toepassingen van een windscherm

Uitschuifbare (oprolbare) windschermen zijn flexibele oplossingen. Aangezien je het scherm naar behoefte gebruikt neemt deze alleen bepaalde periodes plaats in beslag. Dat is het voordeel ten opzichte van een tuinscherm of een ander soort afsluiting. Een windscherm is daarnaast veel minder massief en je kunt er, afhankelijk van het soort doek, ook nog doorheen kijken. Hierdoor behoud je  een ruimtelijk perspectief terwijl je toch goed uit de wind zit. Mogelijke toepassingen van een windscherm zijn:

•    Windbescherming (en privacybescherming) op een terras.
•    Windbescherming bij een zwembad of Jacuzzi.
•    Afscheiding op een balkon.
•    Gedeeltelijke afscheiding in de voortuin (zowel privacy als windbescherming).
•    Windbescherming onder een overkapping (veranda).
•    Afscherming bij een vakantiehuis / strandhuis.

 

Voordelen van een windscherm

•    Biedt goede bescherming tegen de wind en zorgt voor de nodige privacy.
•    Neemt weinig ruimte in beslag (uitschuiven wanneer nodig).
•    Eenvoudig zelf te monteren.
•    Kan nagenoeg overal geplaatst worden.
•    Doorkijk is mogelijk indien gewenst  (afhankelijk van het type doek).
•    Ook geschikt voor op het balkon.

 

Montage van een windscherm

De montage van een windscherm is vrij eenvoudig. Een horizontaal uitschuifbaar systeem bestaat uit een cassette (met doek), een eindpilaar en wat hulpstukken. De cassette kun je met behulp van schroeven aan een vast oppervlak monteren (gevel of een houten paal). De eindpaal kan zowel in de grond (met inschroefanker) of met een voetplaat op een stabiel oppervlak zoals steen of hout worden geplaatst. Indien gewenst kun je de cassette in de winter loskoppelen van de muurbeugels en het windscherm opbergen maar dit is niet perse nodig.

 

Soorten doeken voor een windscherm

Het doek van een windscherm is in meerdere kleuren te verkrijgen. Populaire kleuren zijn: wit, grijs, zwart en beige. Het doek bestaat uit een speciaal soort textiel met een open structuur waardoor het wel licht doorlaat maar geen wind. Hoe donkerder de kleur van het doek, hoe beter de doorkijk. Wanneer je dus veel privacy wil, dan kies je het beste voor een zo licht mogelijke kleur. Er zijn ook speciale privacydoeken, gemaakt van acryl. Deze zijn veel dichter van structuur waardoor je er niet doorheen kunt kijken. Wat betreft de kleur van de cassette, deze is vaak wit, zwart of antracietkleurig maar op aanvraag zijn ook andere kleuren mogelijk.

 

Vaste en mobiele windschermen voor het terras

Vaak zie je op terrassen van horecagelegenheden vaste of mobiele windschermen staan. Deze bestaan meestal uit een houten of metalen frame waarin het glas is verwerkt. Ze kunnen vast geplaatst worden of zijn voorzien van wieltjes waardoor je het terras flexibel kunt indelen. Wanneer je thuis een groot terras hebt, belet niets je natuurlijk om voor een vast- of mobiel windscherm te kiezen. Ze zijn erg stabiel en kunnen tegen een stootje. Vaste windschermen zijn vooral praktisch in situaties waarin je voldoende doorkijk wil houden en dus geen tuinschermen of andere afsluitingen kunt gebruiken.

 

Veel gestelde vragen over windschermen

Hoeveel wind kan een windscherm verdragen?
Meestal kun je een windscherm tot windkracht 6 (krachtige wind) gebruiken. Een en ander is wel afhankelijk van de lengte en de hoogte van het doek.

Is het doek bestand tegen weersinvloeden?
Ja, in principe kun je het doek het gehele jaar buiten laten staan. Je kunt het scherm in de winter eenvoudig opbergen maar dit is in principe niet nodig. De cassette is volledig gepoedercoat en is daarmee goed beschermd tegen vocht.

Kan ik een windscherm ook op een balkon plaatsen?
Ja, juist op een balkon zijn oprolbare windschermen erg praktisch omdat ze niet alleen beschermen tegen de wind maar ook de nodige privacy bieden. Op een balkon kun je zowel een horizontaal- als een verticaal windscherm monteren (afhankelijk van de situatie).

Ik heb een houten terras, kan ik de steunpaal hierop bevestigen?
Ja, met een voetplaat (vlonderplaat) kan de eindpaal of hoekpaal eenvoudig aan een terrasplank worden vastgeschroefd. De terrasplank moet vanzelfsprekend wel voldoende stabiel zijn.

 

windscherm terras

 

Prijs windscherm terras

De prijs van een uitschuifbaar windscherm schommelt tussen de 450 en 550 euro (afhankelijk van de lengte en hoogte van het doek). Bekijk hier alle windschermen met hun prijzen en bestel online.