Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Modern terras: 8 inspirerende uitvoeringen

Droom jij ook van een modern terras in het midden van een groene oase? Een afgesloten stukje thuis waarin je helemaal tot rust kan komen? Maar vind je niet de ideeën om jouw droomterras te realiseren? Grasduin door de onderstaande foto’s en laat je inspireren door 8 verschillende uitvoeringen van moderne terrassen.

 

1. Klein modern terras met natuursteen

Klein modern terras

We wonen steeds kleiner en zijn op zoek om naar een manier om van ons terras een bescheiden oase te maken. Het bovenstaande moderne terras is hedendaags, een tikkeltje eigenwijs én stoer. De terrasvloer bestaat uit duurzame, gezoete natuursteen, waardoor je een stijlvolle matte afwerking krijgt. Kies ook voor klimplanten, hangplanten en planten die je in bloembakken kan steken voor het gewenste effect.

Prijs modern terras in natuursteen: € 50 à € 150 per m² (incl. btw & plaatsing)

 

 

2. Modern terras met klinkers

Modern terras klinkers

Wie zegt dat klinkers oubollig zijn? Je kunt een modern terras zeker in klinkers realiseren. Door te experimenteren met rechte en dwarse lijnen, creëer je een speels effect. Hou de rest van het terras en de tuin dan wel strak, net zoals in het bovenstaande voorbeeld. Kies bijvoorbeeld voor eenvoudige tuinmeubels zonder veel tierlantijntjes en ga voor een makkelijk te onderhouden tuin met veel rechte lijnen.

Prijs modern terras in klinkers:€ 50 à € 100 per m² (incl. btw & plaatsing)

 

 

3. Grote terrastegels voor een strak ogend modern terras

Modern terras tegels

Dit voorbeeld heeft het allemaal om in de categorie ‘modern terras’ te vallen: de geometrische dakvorm, de stoere kleuren, de strakke vijver, de idyllische omkadering, … Let vooral ook op de verschillende groottes van de terrastegels. Grote tegels zijn helemaal in: ze vergroten het ruimtegevoel, geven het geheel een strakker uitzicht en door het beperkte aantal voegen zijn ze enorm onderhoudsvriendelijk. Bovendien zijn terrastegels in allerlei varianten beschikbaar: in composiet, beton, keramische tegels, natuursteentegels, …

Prijs modern terras met grote tegels: € 35 à € 45 per m² (excl. btw & plaatsing)

 

 

4. Modern terras in padouk

modern terras inspiratie

De terrasplanken van dit moderne terras zijn vervaardigd uit padouk, een Afrikaanse houtsoort. Het roodbruine hout is erg vormvast dankzij z’n sterke vezelstructuur en gaat daardoor niet splinteren of afslijten. De eigenaars van dit terras hebben met deze houtsoort gekozen voor een duurzaam, modern terras. Het terras is afgewerkt met rustgevende blikvangers als een buitenhaard, organische decoratie en uitnodigende tuinmeubels in rotan.

Prijs modern terras in padouk: € 80 à € 85 per m² (incl. btw, excl. plaatsing)

 

 

5. Modern terras met terrasplanken

Inspiratie modern terras

Deze unieke realisatie oogt modern door het gebruik van verschillende hoogteniveaus: de trappen, de planten die op verschillende hoogtes gerangschikt zijn, …Zowel de contrasterende lijnen in de terrasplanken als de gebogen vorm in het ontwerp van de trappen in natuursteen, neutraliseren het strenge karakter van dit terras. Het resultaat is een modern terras, waarin organische vormen nog altijd de bovenhand hebben.

Prijs modern terras met terrasplanken (Europees hout): € 50 à € 100 per m² (incl. btw & plaatsing)

 

 

6. Modern terras met keramische tegels

overdekt terras modern

Grote terrastegels, strakke accessoires en witte tuinmeubelen…. Het zit ‘m bij dit moderne terras in de details. Vooral de keramische tegels zijn erg hip. Ze zijn onderhoudsvriendelijk, krasbestendig en kleurvast, waardoor ze er lang mooi blijven uitzien. De vrijstaande veranda vormt een ruimte op zich: afgesloten van de weersomstandigheden, maar nog altijd een venster op de buitenwereld. Zo’n (gedeeltelijk) overdekt terras, voorzien van alle leefcomfort, vormt een goede oplossing voor wie in elk seizoen graag buiten vertoeft.

Prijs modern terras met keramische terrastegels: € 80 à € 145 per m² (incl. btw & plaatsing)

 

 

7. Rustgevend modern terras in duurzaam thermowood

Terras modern inspiratie

Dit moderne terras straalt rust en ontspanning uit dankzij de witte muren en de gedeeltelijke overkapping. De uitvoering is strak, maar toch zacht dankzij het houten terras in thermowood en de integratie van natuurlijke materialen. Thermowood is een duurzame en ecologische oplossing voor wie graag een houten terras wil. De binnenkant van het huis loopt mooi door naar de tuin, want het terras heeft dezelfde kleur en uitstraling.

Prijs modern terras met thermowood: tussen de € 40 à € 65 per m² (incl. btw & plaatsing)

 

 

8. Modern terras in gepolierde beton

Modern terras

Dit stijlvolle moderne terras werd gerealiseerd in polybeton. Polybeton is erg onderhoudsvriendelijk, waardoor gewoon vegen met een borstel volstaat. Dit terras is egaal afgewerkt, maar de veelzijdigheid van polybeton zorgt ervoor dat je desgewenst zelfs tegelmotieven kan nabootsen. De landelijke open haard, moderne armaturen en bijpassende tuinmeubels maken het totaalplaatje compleet.

Prijs modern terras in gepolierde beton: tussen de € 40 à € 75 per m² (incl. btw & plaatsing)

Laat je adviseren door een ervaren vakman!

Wil je graag een modern terras aanleggen? Schakel dan zeker een ervaren plaatser in. Die geeft je graag advies over alle mogelijkheden op maat van jouw situatie en wensen. En dat is niet alles… Een gespecialiseerde plaatser legt je moderne terras ook aan volgens de regels van de kunst met hoogwaardige materialen. Zo ben je zeker van een kwalitatief en mooi resultaat op lange termijn.

TIP: vraag gratis offertes aan bij verschillende vakmannen actief in je buurt. Zo kan je gericht prijzen, voorstellen, uitvoertermijnen, … vergelijken. Start jouw aanvraag hier.