Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Inspirerende terras ideeën

Heerlijk genieten van de zon en het buitenleven op jouw eigen terras, wat wil je nog meer… Benieuwd hoe je van jouw terras een uniek en gezellig plekje maakt? Wij zetten 13 originele inspiratievoorbeelden en terras ideeën voor je op een rijtje.

 

Traditionele terrastegels voor een verrassende look

Terrastegels zijn zonder twijfel het populairst als het gaat om het aanleggen van een terras.

Onderstaande foto is een voorbeeld van een natuursteen terras. Natuursteen geeft je terras een stijlvolle look en is mogelijk in verschillende soorten, maten en vormen. Hoewel je ook kan kiezen voor een uitvoering in grillige vormen, is hier gekozen voor strakke vierkante en rechthoekige natuursteen tegels. In combinatie met de etnische tuinmeubels, de stenen afsluiting en de bloemen en planten, creëren ze een sfeervol en warm resultaat.

terras in natuursteen
Terras met strakke tegels in natuursteen

 

 

Terrastegels zijn ook mogelijk in andere materialen dan natuursteen. Op onderstaande foto zie je bijvoorbeeld een terras in betontegels.

Dit voorbeeld bewijst bovendien dat een terras niet noodzakelijk in de tuin hoeft te liggen. Je kan het ook prefect aanleggen op een plat dak. Met een dakterras benut je de ruimte op het dak optimaal én geniet je van een mooi uitzicht. Let op, jouw dakconstructie moet sterk genoeg zijn om het dakterras te kunnen dragen. Laat dit dus zeker op voorhand controleren.

Tip: wil je een terras aanleggen, schakel dan een vakman in. Deze kan niet alleen de plaatsing van het terras op zich nemen. Een vakman kan je dankzij zijn kennis en ervaring ook perfect adviseren over de mogelijkheden van jouw situatie en de materialen. Benieuwd naar advies en een prijs op maat van jouw project en wensen? Ontvang vrijblijvend offertes van erkende terras experten via de offertepagina.

terras betontegels
Terras in betontegels

 

 

Ook keramische terrastegels zijn erg in trek. Erg kenmerkend voor dit type tegel is de onderhoudsvriendelijkheid, sterkte en vochtbestendigheid. De grote troef van keramische tegels is dat ze de look en feel van andere materialen kunnen nabootsen. Zo bestaan er bijvoorbeeld keramische tegels die lijken op beton, hout of natuursteen (zie onderstaande foto).

Hier werd duidelijk heel wat aandacht besteed aan de inrichting van het terras: een buitenhaard, terrasoverkapping, barbecue, verlichting, tuinmeubels en leuke decoratie (kussentjes, kaarsen, tapijt) om het geheel gezellig aan te kleden.

terras keramische tegels
Terras in keramische tegels

 

Tip: Besteed aandacht aan de terrasinrichting

Het terras is dé plek om gezellig te vertoeven op mooie zomerdagen. Zeker als je het gezellig en sfeervol hebt ingekleed. Geen idee hoe je hieraan begint? 7 Handige en originele tips voor een geslaagde terrasinrichting lees je in dit artikel.

 

 

De gezelligheid van terrasplanken

Een andere populaire uitvoering voor terrassen zijn terrasplanken. Terrasplanken worden meestal uitgevoerd in hout, waardoor ze erg gezellig en warm ogen.

Hout is een erg gunstig materiaal voor gebruik in de tuin. De natuurlijke en neutrale uitstraling van een houten terras past namelijk perfect bij de buitenomgeving. Bovendien kan hout toegepast worden bij verschillende huisstijlen. Hoewel het vaak geassocieerd wordt met een klassieke en oudere stijl, bewijst de onderstaande foto het tegendeel. Hier vormt het houten terras een warme en gezellige toevoeging aan de tuin zonder dat het afdoet aan de moderne look. De betonnen wanden en het strakke tuinontwerp werken dat effect in hand.

terras in hout
Terras met houten terrasplanken

 

 

Wil je de mooie look van hout combineren met het gemak van kunststof als materiaal? Dan is een composiet terras een uitstekende keuze.

In tegenstelling tot wat je misschien denkt, oogt composiet niet goedkoop. Zoals je op het voorbeeld hieronder ziet, creëren de composiet terrasplanken net een luxueuze en strakke look.

composiet terras
Terras met composiet terrasplanken

 

 

Een terras in hout of composiet is uitvoerbaar in zowel terrasplanken als terrastegels. In onderstaand voorbeeld werden houten terrastegels in 2 kleuren gecombineerd om zo een leuk dambordpatroon te creëren.

terras houten terrastegels
Terras met houten terrastegels

 

 

Ga voor een strakke look met een terras in gepolierd beton

Beton is hip, zowel binnen als buiten, en mag dan ook niet ontbreken bij onze terras voorbeelden. Waar vroeger vooral gekozen werd voor een uitvoering in betonnen terrastegels, is nu het terras in gepolierde beton aan een opmars bezig. De grote troef? De strakke, naadloze afwerking en de grote verscheidenheid aan kleuren en afwerkingen.

Op onderstaande foto is er gekozen voor gepolierd beton met een bruine tint. Deze betonvloer past perfect bij de moderne look van de woning en de bruintinten van de kozijnen en de tuinmeubels. Alles vormt met andere woorden 1 mooi geheel.

terras ideeen polybeton
Terras in gepolierd beton met naadloze afwerking

 

 

Extra terras inspiratie: wil je de indruk wekken dat jouw terras bestaat uit heel grote betontegels? Dan kan je op de gewenste plaats voegen laten inslijpen in het gepolierde beton. Zo boots je een tegelmotief na én heb je alle vrijheid om de afmetingen van de ’tegels’ zelf te kiezen.

terras polybeton
Terras in polybeton met ingeslepen voegen.

 

Tip: Denk aan het totaalplaatje

Wil je een nieuw terras plaatsen of is jouw huidige terras toe aan een make-over? Hou dan rekening met de stijl van jouw huis en de rest van je tuin. Heb je een erg moderne en strakke woning, dan zal je het mooiste resultaat bereiken als je die stijl ook doortrekt naar jouw terras en tuin.

Hou in het achterhoofd dat klinkers en kasseien eerder bij een klassieke woonstijl passen, terwijl terrastegels en beton eerder een moderne look ondersteunen. Hout past dan weer bij verschillende woonstijlen.

Benieuwd naar advies en een prijs op maat van jouw project en wensen? Ontvang vrijblijvend offertes van erkende vakmannen via de offertepagina.

 

 

Creëer een authentieke look met kasseien en klinkers

Wie denkt dat kasseien en klinkers ouderwets en verleden tijd zijn, heeft het mis. Ze zijn misschien minder aan te raden als je alles modern en strak wil houden, maar wel een uitstekende keuze als je een authentiek en charmant terras wil.

Onderstaande foto is een voorbeeld van een klein en gezellig terras in kasseien. Erg leuk aan dit voorbeeld is dat het terras niet aan het huis grenst maar zich achteraan in de tuin bevindt. Ideaal om even te ontkomen aan de drukte in huis.

terras voorbeelden kasseien
Terras met kasseien

 

 

Hetzelfde authentieke resultaat verkrijg je met klinkers. We maken een onderscheid tussen kleiklinkers en betonklinkers.

Op onderstaande foto zie je een terras in kleiklinkers. Erg kenmerkend is het natuurlijke en robuuste uitzicht, wat perfect tot zijn recht komt in een tuin. De combinatie van de verschillende kleuren zorgt hier voor een origineel en speels resultaat.

terras inspiratie kleiklinkers
Terras in kleiklinkers

 

 

Betonklinkers zijn goedkoper dan kleiklinkers maar hebben ook een minder robuuste look. In onderstaand voorbeeld werd gekozen voor rode betonklinkers. Dat in combinatie met de bloemen en sierlijke tuinmeubels zorgt voor een erg stijlvolle tuin.

voorbeeld terrassen betonklinkers
Terras in betonklinkers

 

 

Combineer verschillende materialen

Heb je geen voorkeur voor een bepaald materiaal of vind je meerdere materialen mooi en kan je moeilijk kiezen? Waarom dan geen materialen combineren? Een combinatie van tegels met hout is bijvoorbeeld erg populair. Zo voeg je de eerder strakke en moderne look van tegels samen met het meer warme en charmante uitzicht van hout. Enkele terras ideeën waarbij verschillende materialen gecombineerd werden:

Op onderstaande foto wordt de combinatie van terrastegels met hout extra in de verf gezet door te spelen met niveauverschillen en enkel het verhoogde gedeelte volledig in hout te bekleden.

ideeen terras aanleggen
Verhoogd terras in hout in combinatie met tegels

 

 

Dit houten terras grenst niet aan het huis maar ligt wat verder in de tuin. Het terras zelf bestaat volledig uit hout. Voor het paadje ernaartoe werd gekozen voor tegels.

terras ideeen
Tuinpad met tegels dat leidt naar een terras in hout

 

 

Laat je adviseren door een ervaren vakman!

Wil je een terras aanleggen? Schakel dan zeker een ervaren plaatser in. Deze kan je informeren over de verschillende mogelijkheden en adviseren op maat van jouw situatie en wensen. Een gespecialiseerde plaatser zorgt bovendien voor een correcte en efficiënte plaatsing van jouw terras met hoogwaardige materialen. Zo ben je zeker van een kwalitatief en mooi resultaat op lange termijn.

TIP: vraag gratis offertes aan bij verschillende vakmannen actief in je buurt. Zo kan je gericht prijzen, voorstellen, uitvoertermijnen, … vergelijken. Start jouw aanvraag hier.